Wilde Kastanje is een opleidingsinstituut, gespecialiseerd in professionele deskundigheidsbevordering bij de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. We combineren daarbij inhoudelijke expertise en grote ervaring als trainers en als acteurs.
Het handschrift van Wilde Kastanje kenmerkt zich door een mix van toegepast theater, systemisch werk en oplossingsgericht werken. Wilde Kastanje is een door het CRKBO erkend opleidingsinstituut. Ook hebben we het NRTO-keurmerk dat staat voor kwaliteit en professionaliteit in de opleidingsbranche.

Wilde Kastanje heeft 3 partners:

partner

Roef
Mensink

 • partner
 • trainer
 • acteur
over Roef Linkedin

Roef
Mensink

 • WOONPLAATS: Doetinchem

Sinds 1998 ben ik verbonden aan Wilde Kastanje. Mij kom je tegen als trainer/acteur, projectleider en ik ben verantwoordelijk voor de financiële administratie. Ik ben opgeleid aan de Academie voor Bewegingsonderwijs en in professionele communicatie. Mijn uitgebreide expertise in het werken met systeemopstellingen en theatrale onderwijscontexten zet ik met liefde in om een praktische en dynamische manier van professionele ontwikkeling mogelijk te maken.

partner

Ilse
van Kemenade

 • partner
 • trainer
 • actrice
over Ilse Linkedin

Ilse
van Kemenade

 • WOONPLAATS: Amsterdam

Sinds 2010 ben ik officieel vennoot van Wilde Kastanje. Binnen Wilde Kastanje bestaat mijn werk uit acteren, trainen, regisseren, ontwerpen en begeleiden van nieuwe trainingen en opleiding. Het allerliefste wat ik doe is spelen. Inleven in mensen en personages. Vanuit een ‘vrije’ positie’ vol aanwezig zijn, vanuit plezier doelgericht werken met lichaam en geest. Opgeleid als actrice en docente drama aan de toneelschool in destijds Eindhoven, heb ik de kracht van spel zowel in als buiten het theater ervaren. Gaandeweg ben ik me steeds meer gaan verdiepen in transactionele analyse, systemisch werk en oplossingsgericht werken. Ik leer door doen, verbind die ervaring met achtergrond en theorie en ontdek zo met anderen steeds weer ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

partner

Roos
Heuff

 • partner
 • trainer
 • actrice
over Roos Linkedin

Roos
Heuff

 • WOONPLAATS: Culemborg

Binnen Wilde Kastanje train, coach, acteer, regisseer ik en ontwikkel ik nieuwe trainingen en opleidingen.
 Ik ben opgeleid als dramadocent aan de theateropleiding in Eindhoven. Na eerst te hebben gewerkt als regisseur, theaterdocent en trainingsacteur voor verschillende opdrachtgevers, maakte ik in het jaar 2000 kennis met Wilde Kastanje en in 2005 werd ik partner. Ik heb me laten bijscholen door BRIEF Institute Londen in de oplossingsgerichte benaderingswijze. Wilde Kastanje is voor mij de plek waar alles samen komt; spelen, werken met groepen en ontwikkelen van trainingen met een, voor mij, zinvolle bestemming: professionals helpen in de aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld. Naast het werk van Wilde Kastanje coach ik vanuit de oplossingsgerichte benaderingswijze kinderen, jongeren en volwassenen.

Ons team bestaat, naast de 3 partners, uit een groep freelance trainers en acteurs, gespecialiseerd in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. In onze projecten werken we ook regelmatig samen met experts op diverse vakgebieden.
Contact

Geschiedenis

Sinds onze oprichting in 1994 heeft Wilde Kastanje zich gespecialiseerd in professionele deskundigheidsbevordering bij de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Training in gespreksvoering bij emotioneel beladen onderwerpen was het startpunt van Wilde Kastanje. Destijds begonnen we met het bespreekbaar maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik. Wilde Kastanje van nu bouwt door op de fundamenten die in 1994 onder het bedrijf gelegd zijn.

Ervaringen van onze klanten:

^

Kind Check

VRAAG 1

Zijn er signalen van ouderproblematiek zoals huiselijk geweld, middelenmisbruik, ernstige psychiatrische problematiek die bedreigend zijn voor kinderen?

VRAAG 2

Zorgt uw cliënt voor kinderen of is uw cliënte zwanger?

 

Vragen die u kunt stellen:

 • Wonen er minderjarige kinderen bij u in huis?
 • Deelt u de zorg met iemand anders?
 • Hebt u een (ex)partner wiens kinderen u geregeld ziet?
 • Bent u mogelijk zwanger?
 • Wanneer er kinderen zijn die niet in huis wonen: hoe vaak ziet u de kinderen, ziet u de kinderen alleen? Lukt het u om de kinderen voldoende zorg en veiligheid te bieden?
 • Hebt u hulp bij de verzorging van de kinderen?
 • Zou u zorg wensen bij de verzorging van uw kinderen?

Vraag 3

Hebt u vluchtig of eenmalig contact met uw cliënt?

Vertel uw cliënt dat u Veilig Thuis om advies vraagt

mits de veiligheid dit toelaat. In overleg met Veilig Thuis kunt u besluiten een melding te doen bij Veilig Thuis of zelf hulp te organiseren. AFSLUITEN

Vraag 3 heeft u met NEE beantwoord.

Volg de stappen van de meldcode.
AFSLUITEN

Vraag 2 van de kindcheck heeft u met NEE beantwoord.

Kindcheck gereed.
AFSLUITEN

ANTWOORD 1

Vraag 1 van de kindcheck heeft u met NEE beantwoord. U ziet geen signalen die bedreigend zijn voor het kind.


Kindcheck
gereed.