FAQ / Veelgestelde Vragen

VRAAG: Komen jullie zelf uit de hulpverlening?

Onze achtergrond is theater, onderwijs en communicatie.
Zie ook: over ons. Door het werken met professionals werkzaam op het snijvlak van zorg en veiligheid volgen wij alle ontwikkelingen in het sociale domein van binnen uit. Trainers en acteurs van Wilde Kastanje blijven zich jaarlijks ontwikkelen in oplossingsgericht- en systemisch werken. Daarnaast werken wij met alle relevante kaders rondom aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld.

VRAAG: Zijn jullie nu acteurs of trainers?

Allebei. We werken alleen met trainers met een onderwijsbevoegdheid, die ook zijn opgeleid als acteur. Daardoor zijn wij in staat om theoretische kaders en protocollen praktisch te vertalen naar de werkvloer.

VRAAG: Geven jullie ook trainingen aan bestuurders, wethouders en burgemeesters?

Dat doen wij zeker. Wij faciliteren training voor wethouders en burgmeesters in een aparte setting en trainingen waarin hulpverleners, politie, ketenpartners en bestuurders elkaar ontmoeten rondom de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld.

VRAAG: Kunnen jullie ook grote en lange projecten aan? Een hele organisatie trainen?

Ja. De kern van Wilde Kastanje bestaat uit 3 vennoten met daarom heen een team van speciaal opgeleide freelance trainers die ook acteren. Er wordt een team geformeerd voor jouw organisatie met een op maat gemaakt programma en tijdpad.

VRAAG: Kan ik als een-pitter ook terecht bij Wilde Kastanje voor Training & Opleiding?

Ja. Wij geven individuele coaching aan professionals.
Op dit moment geven wij geen training op open inschrijving. Wanneer dit verandert zullen wij dit aangeven op onze website en nieuwsbrief.

VRAAG: Kan ik meerdere onderwerpen tegelijk behandelen op 1 trainingsdag?

Ja. Tijdens de Begeleide Intervisies spelen we in op alle mogelijke vragen en onderwerpen die deelnemers inbrengen. De inhoud van de training en opleiding wordt afgestemd op het startniveau van de deelnemers en de te behalen doelen. Wij inventariseren de wensen en kijken vervolgens wat aan bod kan komen in de geplande tijd.

VRAAG: Met welk opleidingsniveau kan ik de training en opleiding van Wilde Kastanje volgen?

Universitair Onderwijs
Hoger Beroeps Onderwijs
Middelbaar Beroeps Onderwijs